BigBoxfish in the Philippines

Blandt fotografer er Filippinerne også kendt for sit forskelligartede makro liv , men med så meget pelagisk liv som Tubbataha har, er det nok kun de mest dedikerede Nudi nørder , der ville lede i korallerne efter “Small stuff”, mens hvalhajer passerer i det blå bag deres ryg.

Vores første eventyr i Filippinerne var den verdensberømte Tubbataha Marine Park, som kun kan nås med Liveaboard tre måneder om året.

 

Båden; Stella Maris Explorer, var en enorm stål båd, med masser af plads, og vi var glade for at have rummelige kabiner, med en dejlig udsigt.

 

Personalet fik os varmet op med gode historier om hvalhajer og andre hajer, og derfor var det med store forventninger, vi gearede op til vores første dyk i Tubbataha.

Tubbataha ligger i Sulu Sea og repræsenterer en masser af forskelligartet maritimt liv.

De farverige koraller er helt fantastiske med masser af sunde hårde og bløde koraller . Der er stimer af fisk, som barracuda og hajer på næsten alle dyk , og selv den mægtige hvalhaj var til stede et par gange.

Efter 6 dage på Liveabaord havde vi en uge tilbage og skulle til øen Cebu og til det dejlige og afsidesliggende resort, Turtle Bay Dive Resort i Moalboal.

 

Inden vi kunne nyde poolen, havde vi en lang dag foran os, herunder en flyvning og en lang køretur.

Endelig på vores resort vi fik baggagen læsset af, så var der tid til at nyde havudsigten og poolen, før planlægningen af de ​​næste dages dykning og film.

 

 

 

Bigboxfish ønsker at dele sine erfaringer med andre dykkere og rejsende, og vi håber, at det vil tilskynde folk til at se filmen og måske overveje Filippinerne som den næste dykker destination? Eller bare nysgerrig og gerne vil opleve det marine liv under overfladen i ​​disse tropiske farvande?

Området ved Moalboal er især kendt for de enorme stimer af sardiner, hvor man som dykker næsten kan blive væk i de store stimer. Vi ønskede absolut dette naturfænomen på film, og vi fik det!

Moalboal er også virkelig godt for makro liv, overalt, små og interessante dyr der dukker op i sprækker og revner. Fra Ghost pipe fishes til leaf scorpion fishes og Nøgensnegle i store tal.

 

Desuden var der også et stort antal sundt udseende skildpadder til stede, så alt i alt,  var Moalboal et anden fantastisk sted at besøge.

BigBoxfish besøgte alle 7.000 øer i Filippinerne, ahhh ikke helt, men filmen vil vise noget af det bedste dykning Filippinerne tilbyder.

 

Så bare læn jer tilbage og nyd det når BigBoxfish tager dig med under vandet i Filippinerne.