Biologi - Tudsefisken - Frogfish

Tudsefisken er charmerende, skøn, forunderlig og måske lidt grim?? De fleste kender måske fisken under det engelske navn Frogfish.

 

Tudsefisken er hurtig, fasinerende og en sjov fisk der lever det meste af sin tilværelse, siddende og vente på sit bytte.

 

Bagholdsangreb og camouflage, er noget af det tudsefisken mestre til det ypperste.

Tudsefiskens angreb, som varer 6 millisekund, hvor den åbner sin mund op på vid gab og dermed skaber et undertryk i tudsefisken mund og nærmest suger sit bytte helt ind i dens store gab der udvides mange gange, er et af dyrerigets hurtigste angreb.

 

Tudsefisken er et imponerende syn når den med sin fiskestang med stor tålmodighed prøver at lokke uskyldige fisk tæt på, uanset om den sidder på bunden eller i en koral.

 

"Froggie" - er tudsefiskens kælenavn, og er blandt mange dykkere en af de fisk man bare gerne vil se.

Tudsefisken findes i mange forskellige størrelser og forklædninger, lige fra den store tudsefisk, Klovnetudsefisk, Sargossotudsefisk(Som tangen), sminket tudsefisk og blandt dykkere den ofte eftertragtede, chamerende og behårede tudsefisk!

Stiller sig næsten altid til rådighed på film;)

 

TIPS:

Gode steder at dykke med mange forskellige Tudsefisk er:

- Lembeh Strædet, Indonesien

- Anilao, Filippinerne

 

Farver - I de danske vande

colors,farver,danmark,dykning,biologi,biodiversitet
Farver
Vidste du at.....
 
 

  Krebsen

 Søens altædende

Krebsen er vidt udbredt i Danmark. Den lever tæt på land i søer, damme og vandløb med rent og iltet vand.

Krebsen er mest aktiv om natten, hvor den stort set er altædende. Den æder insektlarver, muslinger, snegle, fiskerogn, svækkede fisk samt rodskud af vandranunkel, tusindblad og kransnål.

 

Til gengæld er krebsen selv udsat for at blive ædt af aborrer, gedder og ål.

Om dagen og ved højere temperaturer søger krebsen ofte ly og finder en sprække eller noget hvor den kan ligge gemt for de fisk som har krebsen på menuen og i skygge for solen.

Søstjernen - Der elsker blåmuslinger